Yaşam

Zorlu Holding’in desteğiyle 1923 müzikali 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda prömiyer yapacak.

Zorlu Holding ve Küme şirketlerinin desteğiyle, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatro, Piu Entertainment ve Güçlü PSM ortak yapımcılığını üstlendiği Cumhuriyetin 100. yılına özel müzikal:

Zorlu Holding ve Küme şirketlerinin desteğiyle, Cumhuriyet’in kuruluş hikayesini yeni nesillere aktarma misyonuyla Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatro, Piu Entertainment ve Güçlü PSM ortak yapımı olan 1923 müzikali, yeni nesillere ulaşmaya hazırlanıyor. seyirciyle buluşuyor.  Bir buçuk yıl süren müzikalin başrollerinde başarılı oyuncular Kerem Alışık, Özge Özder ve Ece Dizdar’ın yanı sıra yeni neslin yetenekli oyuncuları Elif Gülalp, İdeal Hilal Çiftçi, Metin Boray Dikenelli, Ozan Persentil yer alıyor. hazırlamak, sahne ve kamera arkasında 200 kişilik bir ekiple hayata geçirildi. . İzleyicileri, Milli Mücadele günlerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan tarihe tanıklık edecekleri muhteşem ve fantastik bir zaman yolculuğuna çıkaran 1923 müzikali, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Askıda Ne işbirliğiyle prömiyer yapacak. Var, öğrencileri ücretsiz olarak ağırlayarak. Müzikalin 24 ve 25 Nisan’daki performanslarının biletleri 27 Mart Pazartesi günü satışta!

Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak hazırlanan, Güçlü Holding ve Küme şirketlerinin katkılarıyla, yapımcılığını Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatro, Piu Entertainment ve Severli PSM’nin üstlendiği 1923 müzikali tek vücut olarak sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Türk tiyatro tarihinin en büyük ve en kapsamlı yerli müzik projelerinden biridir. Müzikal aynı zamanda, ışık ve ses tasarımından dans koreografilerine, canlı orkestra kullanımından dönem kostümlerine kadar, Milli Mücadele ile başlayan Cumhuriyet’in kuruluş sürecini anlatan en büyük sahne sanatları eseri olma özelliğini de taşıyor. Bir buçuk yıllık hazırlığın ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda öğrencilerle işbirliğiyle Violent PSM’de, What Askıya Alındı ​​işbirliğiyle prömiyerini yapacak olan 1923 müzikali, sanatseverlerle buluşacak. Sezon boyunca güçlü PSM Turkcell Sahnesi. Müzikalin 24 ve 25 Nisan’daki performanslarının biletleri 27 Mart’tan itibaren satışa çıkacak.

Müzikal, bir müze gezisi sırasında kaybolan ve kendilerini Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlattığı Bandırma Vapuru’nda bulan dört arkadaşın hikayesini anlatıyor. Bandırma’yı sarsan dalgalardan TBMM’nin açılışına, Büyük Taarruz’dan Cumhuriyet’in kuruluşuna kadar yer yer fantastik öğeler de içeren macera izleyiciyi bekliyor.

Yerli ve yabancı tiyatro dünyasının en değerli isimleri 1923 müzikali için bir arada!

Yapım ekibinde Türkiye tiyatro sahnesinden değerli isimlerin ve uluslararası arenada başarılı işlere imza atmış isimlerin yer aldığı müzikal, Türkiye’nin önde gelen yazarları arasında yer alıyor. Yekta Kaçış, mert dilekYurt içinde ve yurt dışında birbirinden değerli tiyatro çalışmalarıyla tanınan yönetmen. mehmet ergenTarafından yazılmıştır

mehmet ergenAynı zamanda uluslararası festivaller ve oyun projeleri ile Türkiye çağdaş tiyatro sahnesinin sevilen oyunlarının yönetmenliğini yapmaktadır. Lerzan Pamir Aynı zamanda oyunun yönetmenidir. İzleyicilerin kendilerini Milli Mücadele’den Cumhuriyet’e uzanan bir yolculukta bulacakları müzikalin özel olarak bestelenen müzikleri ise ödüllü bir besteci. Tuluğ Tırpan’ın, müzikalin koreografı, Türkiye’nin önde gelen çağdaş dans ve müzikal koreografı Beyhan Murphy’nin imzasını taşıyor. Eserin tarih danışmanı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanıdır. prof. Dr. Mehmet O. alkanüstlenir.

Müzikalin tasarım süreçlerinde ise en uygun tiyatro dünyasının tam ortasında yer alan isimlerin imzaları bulunuyor. Royal Shakespeare Company’den San Francisco Opera’ya kadar dünyanın önde gelen kültür ve sanat kurumlarındaki yapımların dekor ve kostüm tasarımlarını gerçekleştirerek İngiltere’de birçok kez Yılın Tasarımcısı ödülüne layık görüldü. Robert Innes Hopkins, Küheylan, Sıdıklı Kasaba, Damdaki Kemancı gibi oyun ve müzikallerin kostümlerine imzasını attı. Gül Sager ışık tasarımında dünyanın en değerli tiyatro topluluklarından biri olan Kneehigh Theatre’da 20 yıldır sayısız çalışmaya imza attı, Shakespeare’s Globe, Royal Shakespeare Company ve English National Opera gibi dünyanın önde gelen tiyatro, opera ve müzikallerinin ışıklarını tasarladı. ve Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık’ta birçok eser üretti. En Yetkin Işık Tasarımcısı ödülüne layık görüldü Malcolm RippethRoyal Opera House, Royal Shakespeare Company, National Ballet of Canada ve Traverse Theatre Edinburgh gibi dünyaca ünlü sanat kurumlarında multimedya ve multimedya tasarımı alanında çalışan ödüllü görsel tasarımcı. Douglas O’Connellbulunur.

1923Müzikalin biletleri 27 Mart’ta passo.com.tr ve Biletix.com’da satışa çıkacak.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

hafikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu